← Tilbake

Mysteriet i trua

Hva tenker mannen bak alle de dypsindige, ordknappe skuespill og prosatekster som har gjort ham til en av verdens mest leste dramaforfattere? Under BIOF kan du bli bedre kjent med Jon Fosses tanker.

Fosse kommer vi tett innpå i boka Mysteriet i trua. Samtaler Eskil Skjeldal har hatt med Jon Fosse er skrevet ned. De handler i stor grad om eksistensielle ting som liv og død, makt og avmakt, frihet og kjærlighet. Og midt inne i alle disse orda har Fosse funnet Gud. 

Med bakgrunn i egne mystiske erfaringer har han i moden alder blitt katolikk. Det er skuespillerne Mette Arnstad og Hallgjerd Byrkjeland som har satt sammen tekster fra boka til en scenisk fremføring. Domkantor i Stavanger domkirke, Ivan Sarajishvili, kommenterer tekstene med musikk av blant andre Bach. Tord Knudsen lager helt spesielle stemninger til musikken ved hjelp av sin lyskunst.

Vi ønsker velkommen til en interessant aften for alle som har funnet Gud, søker Gud eller avviser Gud. 

Bodø domkirke, mandag 25.04.16 kl. 20.00.

Forestillingen blir en stund for undring og kanskje ny innsikt og endring. Velkommen!


  

Jon Fosse (f. 1959 i Haugesund) er en allsidig forfatter som har skrevet romaner, noveller, dikt, barnebøker, essays og skuespill og som er oversatt til over 40 språk. For tiden bor han i Grotten, Statens Æresbolig for Fortjente Kunstnere, i Oslo. Fosse ble høsten 2015 tildelt Nordisk Råds litteraturpris og har også vunnet en rekke andre priser for sitt forfatterskap. Han konverterte til den katolske kirke i 2013. 

Forestillingen er et samarbeid mellom Stavanger domkirke, Bodø Internasjonale Orgelfestival, litteraturfestivalen Det Vilde Ord og Sør-Hålogaland bispedømme.